back pack oldieI söndags var jag, mamma och Maria på loppis. Jag fyndade en muminmugg och sedan den här ryggsäcken. Visst är den fin?

  


För 100 kronor blev den min. Kanske liite dyrt, men jag blev kär i den och vet att jag skulle ha ångrat mig om jag inte hade köpt den. Jag vet inte riktgit från vilket årtal den är ifrån, men den är i alla fall antik och väl använd. Är sådär härligt sliten på sina ställen. Undrar verkligen vilken historia som ligger bakom den.  


Adele, jag älskar dig!


Sedan han lämnat


Åh, kom att tänka på att jag snart kommer få se Kristina Från Duvemåla! Jag och Jens kommer fara till Helsingfors och se den på Svenska Teatern! Det kommer bli jättekul. Dessutom får ja se en helt annan stad! Längtar ihjäl mig!!!

Findus gröna ärtor

jag har köpt en ny tröja som jag är förälskad i. Vit och grön-randig precis som Findus' byxor i Pettson och Findus.
Sen börjar jag få långt hår också.

GLAD MIDSOMMAR!Hoppas ni haft/ har en bra midsommar. Min var helt okej. Det blev inget större firande utan jag var hemma med familjen. Och jag tror jag har blivit tjockare än de tjockaste. Det känns så i alla fall efter all mat och tårtan som jag gjorde + godis. Huvva. Men, "är man skapt för att njuta ska man väl för fan njuta också" som Per Moberg sa.

Men snälla, vädergudar, kan det inte få bli lite sol och sommar? Känns som om vi hoppat över sommaren och det har blivit höst igen... Vill kunna bada lite mer.


HURRA!Hej allihopa! Idag är jag så glad och ännu gladare var jag igår då jag fick ett brev från Edelvik som meddelade att jag kommit in på deras skådespelarutbildningen. Lika glad som killen i klippet som ni kan se om ni klickar på bilden. (tydligen kunde jag inte lägga upp den videon på bloggen, därför bilden. Hoppas ni kan leva med det i alla fall.) Så till hösten flyttar jag till Burträsk och så blir det teater hela dagarna långa!

HURRA!


framtiden


sommarjobb, hela sommaren, trästock?, skola?, göteborg?, inget göteborg, inget wendelsberg, misslyckande? Regina Spektor, nya krafter, kanske göteborg ändå? edelvik?, nya kläder, burträsk?, skådespelarutbildning?, tänk om inte, vad gör jag då? nytt boende?, EGET boende?, laktrisljus, vänner flyttar, flytta jag också?, vem är kvar?, nästa år?, jordens undergång?, jobba, plugga, lagerhaus?, solhattar nagellack solbrillor, stranden, sola, fika, banta?, vad vill jag bli?, gökboet snälla bara en gång till, nej inte gökboet igen, "dansa för att hjärtat brister", gamla minnen, fina minnen, skratt, gråt, kariär, auditions, förbannade auditions, jag vill inte hamna här resten av livet, resa, skaffa boende, pengar, pengar pengar pengar...


Jag brukade gå dit oftaDet har blivit mycket Yann Tiersen på sistone. Har till och med lärt mig en låt av honom på pianot. Klicka på bilden för att höra.

Studenten del 1

Ja, nu har det snart gått en hel vecka sedan jag tog studenten. Shit alltså, har knappt förstått det än. Här är i alla fall lite bilder från min mobil. Fler bilder kommer nog sen.
Dagen började med skolfoto och sedan champangefrukost hos Cecilia. Och det var varmt så in i norden.
Lollo och Elin

Cecilia med kanin

Jag och Lollo tar kort på varandra

Lisa. Lika vacker som vanligt.

Bea

Sofia

Claes aka "snygg-claes"

Sedan bar det av till kyrkan. Jag och min syster tror att prästen försökte slå rekord i att prata långsamt

Claes som alltid vet hur man gör ett seriöst kort lite roligare.

Sötaste Elin

Efter kyrkan åkte vi skrinda runt hela centrum och tro mig, det var jättevarmt, men väldigt roligt. Efter det åkte jag hem och åt godaste maten och tårta. Sedan bytte jag om till min blommiga klänning och åkte tillbaka till Skellefteå och studentfest.

En av de roligaste kvällarna i mitt liv. Hade verkligen sjukt trevligt och dansade och dansade och dansade tills jag inte orkade mer. Tyvärr innehöll kvällen även ett hejdå till min bästa vän, Bea, som har flyttat till Karlstad nu. Visserligen kommer vi ju säkert ses någon gång och vi håller ju kontakten (than God for tekniska uppfinningar), men det blir ju tyvärr inte samma sak som att ses varje dag på skolan. Kommer verkligen sakna skitungen.

Skellefteå från parkbron

Och här är dom: järngänget. De personer jag har umgåts mest med under hela gymnasiet. fr.v: Bea, Elin, Sofia, Lollo och Claes. Älskar verkligen det här kortet. Och er! Tack för alla minnen!

För att idag så tar jag studenten!
Hejdå Anderstorpsskolan! Hej Hej livet!

uttråkad

Jag är så jävulskt uttråkad att jag knappt vet vad jag gör snart!!!


Kirrat

Under dagen har jag exprimenterat med håret och tror att jag har kommit fram till en studenthårupsättning.
40-tal såklart. Inspirationen fick jag från den här bloggen som jag fäljer dagligen. 
La upp håret igår kväll och borstade ur det idag. Men jag måste forsätta att öva på borstningen. Det blev väldigt frizzigt på ena sidan. Kanske det funkar med "anti-frizz"-spray. Eller hårinpackning. Dessutom MÅSTE den gråa utväxten bort innan fredag! Huvva!  


favoriten

nu när jag var nere i Göteborg så slank jag in på affären Lush. Förr har jag tyckt att det har varit hemskt att gå in i den affären. Har varit för mycket dofter på en och samma gång så man varken vet om förra tvålen doftade citrus eller den man nyss luktade på var jordgubb. Visserligen är det samma sak nu också, men jag har hittat ett balsam som passar mig perfekt. "American Cream" heter den med doft av vanilj och jordgubb. Jag menar: "dah, vad kan gå fel liksom?!" Jag köpte även ett kakschampoo som ska räcka längre än tre flaskor schampoo. Miljövänligt och bra.

På Lush köpte jag även en sjal. Second-hand som nu har blivit min nya favorit accesoar till håret. Knytknut så har man fin uppsättning bara sådär. Har länge letat efter en sjal att kunna knyta på huvudet och den här är vekligen perfekt. Marinblå med ränder och prickar. Kommer användas flitigt i sommar, det är nog ett som är säkert.


dodo do dodo dododo do do do do doIdag har jag och mamma varit på stan och inhandlat det sista till studentenoutfiten. Dyra skor och hårspännen fick följa med hem. Sedan också en studentpresent. Egentligen ska jag ju inget veta, så vi låtsats som om jag inte vet.
Men sedan är jag ju verkligen en sucker när det kommer till bok-rea på pocket böcker. Och på Åhléns står det en tunna full med pocketböcker på rea. Jag började gräva och snart hittade jag 4 böcker som jag gensat köpte. Visserligen har jag läst alla, men det kan vara bra att ha. Jag lever efter principen att man måste ha bra böcker och filmer. Är de bra, så vill jag ha dem, annars får det vara.

Så summa sumarum: Bitterfittan (ett måste för alla kvinnor), Jenny (så hemsk och så fin), Flyga drake (senaste favoriten) och Linas kvällsbok 1&2 (läste den under högstadiet och kände igen mig så sjukt mycket) finns nu i Monika Oskarssons ägo. Härligt! 


Studentklänning

litet smakprov på min studentklänning. Älskar min app på mobilen som gör fina bilder finare.

Idag måste jag städa mitt rum. Det ser ut som tredje världskriget. Jag tror att jag inte har brytt mig om det sedan Gökboet... Och det var ju faktiskt ett tag sedan. Så idag tar jag på mig hårdhandskarna och fram med skrutrasan och ner med all skit i papperskorgen. Äntligen kan jag slänga alla skolarbeten som jag inte behöver! Jag är klar med skolarbete!!!


Beskedet


Har kännt mig lite deppig idag.

Trots att jag försökte göra mitt bästa och hade verkligen kul på dansprovet och sedan gav ALLT jag hade på sångprovet, så kom jag inte in på Wendelsberg. År 2011/12 blir alltså inte i Mölnlycke som jag hade hoppats på om nu inte ett mirakel händer. Att de visar sig att de har skickat fel brev eller att det visar sig att någon hoppar av och jag är första reserv. Jag tvekar då inte att säga "ja".

Men om det nu inte blir så, så kommer det ju faktiskt fler tåg.

Jag vet inte vad jag riktigt ska säga. Det känns väldigt tråkigt eftersom jag var riktigt nöjd med min insatts när jag väl var klar. Det är inte så att jag deppar ner mig för det här nu. Jag är stolt över att jag tog mig dit och gjorde det och faktiskt även tog mig vidare till andra dagen. Dock så kan jag inte hjälpa att jag kände mig dålig när jag fick beskedet. Vad var det jag gjorde som dom inte tyckte dög?

Men jag ska inte låta detta trycka ner mig. Självklart ska jag fortsätta söka mig vidare inom skådespelaryrket på något sätt. För jag vet att jag inte skulle trivas någon annanstans. Fast trots detta kan jag inte låta bli att känna mig nere för det.  Det som gör mig mest deppig är att jag nu inte vet vad tusan jag ska göra nu till hösten. Har lite ångest eftersom jag inte ska tillbaka till någon skola. Vad ska det bli av mig?

Till slut vill jag också tacka alla som har stöttat mig och trott/tror på mig. Tack så hemskt mycket! Ni ger mig kraft att fortsätta. Men sen även de som inte tror på mig. Ni som inte ser mig som den jag är utan vände ryggen mot mig i klassrummet hela högstadiet... Ni ger mig ännu mer ork att fortsätta, bara för att bevisa att ni har fel!


RSS 2.0
Free Fox wag Cursors at www.totallyfreecursors.com