För dig ska jag göra det tusen gånger om


En del av mitt liv tog slut nyss. Men det gör det alltid när jag läst ut en bok och den här gången var det Flyga Drake av Khaled Hosseini som blev utläst. Underbara bok. Underbara film som är baserad på boken. Jag såg faktiskt filmen före i ettan och det gör fortfarande ont i magen när jag tänker på den. Sedan dess har jag tittat på boken och tänkt: "jag ska nog läsa den någon gång". Och nu när vi höll på med mellanöstern på historian så tog jag tag i saken och lånade boken. Jag gav blanka tusan i att jag hade minst 5 andra böcker jag hade börjat på.

Så nu har jag suttit med denna nästan varje kväll och läst om Amir och Hassans vänskap i ett land som jag nog aldrig kommer få se ur deras ögon. Trots att jag aldrig gråter till varken film eller böcker så knöt det sig i magen och ögonen blev fuktiga ett par gånger.


Oj vilket patetiskt inlägg om en bok detta blev. Jag kommer nog komma över det. Men man blir så uppslukad av böcker och sen när man är klar tänker man: "nu då?" Så jag kommer nog ägna resten av min tid åt att titta på klipp i från filmen och kanske till och med fara och hyra den. 

Och om ni inte läst boken eller sett filmen: gör det!  


these days...

Är väldigt uttråkad. Har för mycket, men även för lite att göra. Desstom känner jag mig riktigt ful. One of these days you know?

Men igår kände jag mig fin med min rosett i håret... gjord av HÅR. Blev lite dåliga bilder dock men det är lite svårt att ta med skakiga händer och en dålig mobilkamera.


hittade inspiration och instruktioner på den här bloggenGlad Påsk!Glad påsk på er alla! Påsken är en härlig högtid inte sant?

On the radio

Jag var med i radion idag. Satt och åkte bil och hade Christer i P3 i hörlurarna. Programledaren vill då att lyssnarna ska komma in med deras bästa joggningslåt. Jag börjar tänka efter och kommer faktiskt på den som fungerar väldigt bra för mig. Jag tar upp moblien och skickar iväg ett sms. Under låten som spelas sitter jag med spänd förväntan om och undrar om mitt sms kommer med. Låten tar slut och programledaren börjar läsa upp de tips som har kommit in. Och så säger han:
"och så Monika som skriver 'Dance Athem Of The 80's av Regina Spektor är min bästa jogginglåt. Perfekt tempo' Ah, den får vi testa då"

Lite fjantigt nog så blev jag lite röd om kinderna. Och stolt och gald. Och det är ganska ironiskt också. Jag brukar inte vara ute och jogga så mycket.

Men där kära läsare har ni ett bra tips faktiskt. Dance Athem Of The 80's är en väldigt bra jogginglåt. Klicka på bilden för att höra.

(Om ni vill höra när han läser upp det så klicka HÄR och sedan på "sensaste sändningen" och sedan nästan fram till slutet av sändningen) 

"bä bä vita lamm, nehej, det är ingenting för oss"

Ikväll har jag varit och sett en föreställning med dansgruppen Harlem Hot Shots och den var sjukt bra. Vi satt på första raden och jag kom på mig själv att bara sitta och le hela tiden.


Eftersom de dansar swing/lindy hop etc. så tänkte jag gå all in. Jag lockade håret satte upp det och tog på mig min finaste vintageklänning.

Kan också säga att jag blev lite förtjust i en av killarna i dansgruppen. Och jag tyckte nog att han tittade på mig där jag satt och log. Jag tror det var riktat till mig, för det var det. Hoppas jag. Eller så bara log han därför att. Jag vill tro på det första alternativet.

För att stödja dem köpte jag även en tygkasse.


I wonder when I became more mature than youHejja DIG, Monika!

Time for bed...

Dagen har gått åt att färdigställa Historia B - uppsattsen. Förvnande gick det faktiskt väldigt snabbt och smidigt. Ska jag börja bli orolig nu? Jag skulle faktiskt bli ledsen om jag inte får MVG. Så som jag har lagt ner tid. Men det är just den där sammanfattningen som ställer till det. Det känns som om man bara skriver blurr blurr blurr och inte kommer fram till något vettigt. Egentligen skulle jag lika gärna ha kunnat skriva blurr blrr blurr och det skulle ha gett samma resultat som det jag gjort nu. Fast nu ska vi inte vara pessimistiska. Det får gå som det går och hoppas på att det som går blir bra.

Men nu känns min hjärna som mos och det ska bli skönt att gå och lägga sig.

Inatt drömde jag förresten om vår slutproduktion Gökboet. Allt var kaos och det var väldigt oorganiserat. hoppas det INTE blir så om 3 veckor. Ja faktiskt. nu är det bara 3 veckor kvar innan jag och klassen står på Nordanåscenen. Häftigt va?


I just can't get enoughJag tror inte jag kan få nog nu. Har börjat lyssna på Billie Holiday och drömmer mig bort. Till jazziga, rökiga caféer med män i kostymer och bakåtslickat hår och kvinnor med lockiga hårupsättningar och klänningar. Att få dansa till rossliga röster tätt tätt tillsammans och glömma morgondagen. Om man ändå hade varit ung på den tiden.

GladlåtenEn gång när jag skulle köra hem från skolan var jag arg. Rent utsagt förbannad. Jag väljer att inte nämna varför jag var sur, för att inte lämna ut någon, men det hade hänt X antal saker på skolan så jag bara ville skrika och åka långt bort för att komma ifrån allt.

Jag sätter mig i bilen och brevid sitter min syster. Jag börjar gorma om vad som har hänt och hur arg jag är etc. Men så helt plötsligt börjar den här låten spelas och jag känner hur ilskan försvninner. Vilken fin låt. En life saver. Jag blev glad igen och life goes on.


lördag 9 aprilJag vet att jag kanske tjatar mycket om Regina Spektor och har lagt upp massa massa bilder och klipp på männiksan, men jag tänker mig tusan inte skuta heller. Älskar hennes röst och hennes låtar. jag lyssnar på henne minst en gång om dagen och hon är en riktig inspirationskälla.

Så med henne och kanske lite Edith Piaf och kanske Billie Holliday, dagen till ära, så tänkte jag ta mig itu med den där förbaskade historieuppsattsen om Iran. För nu for devil in hell ska den bli klar!

Hejja mig!

"bam bam"


Är väldigt glad idag.

Ringde Lagerhaus i Luleå och det ser ut som om jag kommer få jobba där i sommar några veckor. Även om det inte blir hela sommaren så är jag sjukt glad, för jag tycker verkligen om det där stället.

Dessutom har jag fått ha på mig min fina vårjacka UTAN att frysa! Våren är verkligen här nu. Nu är den inte SNART här utan verkligen VERKLIGEN här!

Sedan kan jag också meddela att jag lärt mig spela Watching Lara av underbaraste Yann Tiersen (en låt från Goodbye Lenin, som ni kan höra om ni klickar på bilden^) så nu kan jag inte göra annat än att sitta och spela den om och om igen.

Och snart står jag på stora scen på Nordanå och gör McMurphy i Gökboet!

Livet är kanske inte så pjåkigt ändå.RSS 2.0
Free Fox wag Cursors at www.totallyfreecursors.com