Ansökningsdagar!

Hej hej! Jag befinner mig just nu i Mölnlycke på Wendelsberg och har gjort klart mitt sista prov. Känns väldigt skönt.

Huvva, den här helgen har verkligen varit intensiv. Igår var jag med på dubblsök, där jag både sökte för taldramtisk och musikdramatisk. Gjorde sångprov, teaterprov och två sammarbetsprov. Sen på kvällen fick jag reda på att jag kommit vidare på musikdramatisk. Så idag har det varit dansprov och ett sångprov dr jag fått välja en egen låt. Det blev "på min resa hem igen"

Dansen gick väl sådär skulle jag vilja säga, men jag hoppas dom såg någonting i alla fall. Sången gick bra. Min röst skar sig lite då och då, men jag tror det var för att jag var spänd eller nått, men jag gav fasen järnet. Så nu är det bara att vänta på ett brev där det står att jag antingen blivit intagen eller inte. Hoppas verkligen att jag har kommit in, för det är en väldigt fin skola, med bra lärare och härliga elever. Håller tummarna och tårna!


Elle, när ska det bli inne att vara som jag? Blek och feg och sävlig och lat.Idag har jag haft min sista pianolektion. Det var sorgligt. Särskillt när man haft en jättebra lärare som har varit engagerad och inspirerande och inte blivit arg när jag inte har övat. Men jag hoppas att vi kommer ses någon gång i framtiden. Det måste vi.

Min kväll har gått åt att skriva den sista historieuppgiften. Jag hoppas på ett MVG även den här gången, men vi får väl se. Jag skriver verkligen konstiga grejer ibland. Tur att jag inte är min lärare och måste skriva mina konsitga motiveringar till att Sovjet och USA varit lika stora kålsupare. (ja, jag uttryckte mig till och med så i uppsatsen. haha)

Men nu har jag tänkt belöna mig med Pushing Daisies och en sovmorgon.
Vad har ni gjort idag?

Don't you forget about me

Textinlärningen går frammåt. Dock så kan jag inte sluta tänka på filmen jag såg idag The Breakfast Club. Väldigt bra faktiskt. Sjukt bra. Alldeles fantastiskt bra.

Skulle vilja sätta upp den någon gång.


All tid i världen!

Istället för att inte vilja göra någonting åt att lära mig texter så ska jag göra allt för att lära mig dem.
Och istället för att tro att jag inte har tid till att göra det så har jag all tid  ivärlden.

Kom igen nu Monika! Det här klarar vi!


timmret tar en vecka härOm jag någonsin skulle göra en skiva, skulle nog skivomslaget se ut i stil med bilden.

man måste slåss för det man tror på


haha, älskar den här!

and you've won!När jag inte har någon bild att publicera blir det alltid Marilyn.

Den här dagen har varit sådär. Efter många omständigheter. Jag ska inte säga. Varför nämner jag det ens? Men en sak som jag kan nämna är att Rebecka Black's "friday" går om och om och om igen med en blandning av Regina Spektors "Human of the year". Jobbigt som satan.

Hur har er dag varit?

"...då köper jag mig en påse gott"Efter många försök med andningsövningar, tänka på nått annat och bara slappna av gav jag upp med att försöka sova. Det går bara inte. Är det fullmåne kanske?

Istället sitter jag framför datorn och roas av Hasse och Tage.

När man har tråkigt leker man med appar till mobilen
citat"ahhh... jag gillar punkter" (paus) - Beatrice Lundahl

Det var natt. Jag var trött. Och jag fulskrattade så jag grät. I flera minuter.

PUNKT!

Words words wordsDagen har gått åt att vara hemmfru åt min familj (skjutsat "barnen" till jobb och skola, diska, gå ut med hund) och skriva min projektarbetsrapport. Skriva skriva skriva. Det tar aldrig slut. Och det är så dumt att jag blir som mest kreativ och inspirerad kvällen före deadline. Men nu får jag faktiskt lämna den lite åt sidan tills imorgon. Jag hinner... hoppas jag.

Sedan har jag också fått det efterlängtade brevet från Wendelsbergs folkhöskola. Jag är kallad den 28 maj så då bär det av till sydligare breddgrader. Måste börja öva på mina prov snarast, för jag ska fasen vara skarp när jag står inför juryn.

har ni det bra? hur har er dag varit?


I maybe be blonde, but I'm not that blonde


Av någon anledning så halkade jag in på det här klippet för några dagar sedan och kunde inte sluta se. Det är Legally Blonde - the musical och hela föreställningen finns ute på youtube. Tycker faktiskt att den är jäkligt bra. Jag trodde att den skulle vara med fjollig än vad den var. Visst den är väldigt "tjejig" och håller hårt på normerna, men ibland kan man faktiskt bara få sitta och njuta och bli underhållen utan att man ska behöve gå djupare. Och låtarna fastnar på hjärnan. jag har haft "omigod you guys" på hjärnan i två dagar nu.

Tycker det är så häftigt att se att de lyckas hålla uppe tempot och hur dom har så smarta lösningar med fonder, scenografi, rekvisita på sådanna uppsättningar. Blev lika facinerad när jag såg "Sunset Boulevard". Tänk om man ändå hade resurser till ett sånt projekt liksom. Dessutom är jag imponerad över hundarna som medverkar i föreställningen. Sjukt duktiga.

Men den här låten är den bästa. Fick lite ont i hjärtat. Laura Bell Bundy är så jäkelusens bra. (låten är en bit in i klippet)
Läste också nyss att de ska sätta upp den i Malmö till hösten. Ingen som har lust att bjuda mig? ;)


"Jag är McMurphy och jag är GALEN!"foto: Anna Vestermark

Det känns som evigheter sedan jag skrev någonting. Och det är det ju faktiskt också. Har haft fullt upp med Gökboet sedan vi flyttade in på Nordanå. Trodde mina lärare skämtade när de sa att man praktiskt taget bor på Nordanå när det är slutproduktion, men det är sant. Från klockan 9 till 21 varje dag i en vecka plus föreställningar två dagar. Det kändes konstigt att komma hem och tänka "här bor jag. Jag har ett liv utanför Gökboet också"

Slutproduktionen gick jättebra. Det var härligt att vi för en gångs skulle lyckades hålla sams hela tiden och alla var så engagerade. Vi orkade varje dag med nya idéer och nya repliker. Vi orkade bygga upp scenografin och sedan riva den. Vi orkade och vi lyckades. Vi lyckades verkligen. Vi har fått jättebra respons från publiken som kom och såg och det är inte bara från nära och kära som nästan måste säga att det är bra för att vara snäll. De från åk 8 har blivit så inspirerade att de vill fortsätta att se på teater. Till och med en tjej som jobbar på MAX kände igen mig och Bea när vi stod där och beställde fyllekäk mitt i lördagsnatten och sa att vi var jätteduktiga. En man som jag inte känner kom fram till mig efter premiären tog mig i hand och sa:
"Gud vad bra! Det här ska du fortsätta med!"

Det har varit väldigt kul att jobba med den här föreställningen. Därför var det väldigt vemodigt att lämna den. När jag tvättade bort sminket för McMurphy för sista gången grät jag bokstavligen. Haha, patetiskt men sant. Jag är så stolt över min klass. Jag är så stolt över mina lärare. Och jag är även stolt över mig själv. Tänk att jag har fått spela McMurphy! Precis som Jack Nicholson!

Men nu är det dags att lämna detta. Dags att fortsätta. Dags att söka till skolor.


RSS 2.0
Free Fox wag Cursors at www.totallyfreecursors.com