longtemps

Kom på att det faktiskt är imorgon min syster fyller år. herrejösses vad tiden går fort! Grattis till dig Maria! Synd att vi inte ses förän söndag.

Och imorgon kommer jag också få se hur Good Bye Lenin slutar. Taggad till tänderna!

Fast nu tänkte jag luta mig tillbaka och läsa Blonde.


och horisonten är någon annans konstruktion


Oskar Linnros - Genom Eld
(en ny favorit)

Är trött på att ständigt ha massor av saker hängades över mig som en svart mantel och hindrar mig från att göra vad jag vill. Jag har inte ens riktiga helger längre. Finns alltid någon restuppgift att göra. Och den enda som kan ändra på det är jag.


Att göra:

1. Sy kostymen klart
2. Söka sommarjobb snarast!
3. historian
4. arbetsmiljö
5. säkert nått mer
6. sova

Så då får vi se om jag är klar med det där innan helgen är över.





there are bridges you didn't know you crossed until you crossed

Tror jag har funnit en ny favoritfilm vid namn Good Bye Lenin. Fick börja hela dagen med den på historielektionen. Underbart! Fick lite Amélie-vibbar av den med snabba klipp. Dessutom fick jag reda på nyss att Yann Tiersen har skrivit filmmusiken och då kan det ju inte gå fel.





^klicka^
Och att Daniel Brühl är med gör inte saken värre heller. Satt hela lektionen och blev mer och mer kär. Tycker han påinner lite om min högstadiekärlek Gerard Way. Vad tycker ni?



göteborg är staden på g

Efter en hel helg i Göteborg är jag hemma igen. Känns faktiskt lite sorgligt för jag har haft det jättetrevligt.

Efter en hemsk resa med tåg (tycker inte om tåg...) så kom jag äntligen fram. Typ 2 timmar försent. Jens mötte mig på stationen och vi gick och åt och sedan åkte vi till mölnlycke och Wendelsberg. Jag måste säga att det var sjukt fint. Mycket finare än Anderstorp i alla fall. Slottet var typ Hogwarts!





Är avundsjuk på deras klimat där nere. Det är som det är här i Norrland i april... och det är februari!

hittade tavlan jag målade till Jens´s födelsedag i sommras på väggen i hans rum.

sedan har vi gått på stan. Massor med second hand butiker har blivit besökta, men tyvärr blev inget köpt. Kanske nästa gång. Men den här klänningen skulle jag inte säga nej till att gifta mig i.
istället fick en klänning som ser ut som Elphabas följa med mig hem, samt boken Blonde och en present till min syster.
Sedan var vi också och fikade. här på Café Vanilj där jag åt en macka och Latte med hasselnötssmak. MUMS!


Jens och hans underhållande sugrör. Han satt och petade ner dem i flaskan och blev mer och mer facinerad över att de stuttsade tillbaka. Som sagt: lite roar små...

Sedan var vi med Anton också. På lördagkvällen såg vi Melodifestivalen och åt massor av bakverk som vi gjort. Här ser ni mina cupcakes. Anton gjorde en sockerkaka och kolakakor.


Och för att inte glömma så gick vi på musikal på Göteborgsoperan på fredagkvällen och såg Sunset Boulevard. Blev helt förstummad över scenografin och kostymen och byggnaden.

Och med det tackar jag för en underbar helg! Tack Jens och Anton! Och nu: tillbaka till verkligeheten!


Home

Far hem nu. Hem från sol och stora vackra byggnader och GRÄS(!) på marken. Hem från goa gubbar, biografer och teatrar. Hem från butiker med stort utbud, ett fyra våningar stort myrorna och söta kaféer som lurar i hörnen. Hem från "dödens" ton och läskiga lutande pariserhjul och stora läppstift. Hem från en kär vän som låter mig drömma lika stort som han själv. En vän som pekar på Göteborgsoperans stora scen och säger:"snart Monika, snart står vi där!" En vän som sitter och sjunger musikallåtar på bussen hem. Hem från en annan vän som har fin klädsmak, skrattar åt melodifestivalen, lagar godaste maten och gör de godaste kolakakor och vill ha cupcakes lika mycket som jag själv. Hem från Göteborg. Hem till skolan och våra intressanta projekt där. Hem till områden där man hittar. Hem dit man kan träffas vid "snoppen" och alla vet vars det är. Hem till nära och kära. Hem till en lillasyster som är rolig att sjunga bajssånger med. Hem till en mamma skrattar som ingen annan och en pappa som kan laga allt. Hem till 5 knasiga katter och en ännu knasigare hund. Hem till att alltid ha hår på kläderna med andra ord.. Hem till en vän som vet precis hur man ska äta lysmelk. En annan vän som bara gillar katter och en tredje som drömmer sjuka drömmar. Och så hem till en till vän som vet hur man dansar Ola-dansen. Hem till Svarttjärn och Skellefteå

gunghäst


Håller på ed packningen till helgen som ska spenderas i Göteborg med Jens. Kommer bli hur kul som helst bara allt går som det ska. Orolig som jag är håller alla tummar och tår för att det ska gå bra.
Och ju mer jag börjar gå igenom min garderob så finner jag hur mycket jag har och så mycket jag har glömt bort. Tänk att man kan göra det. Borde kolla igenom en gång NOGA och se om det finns något jag kan ha på mig igen och kanske återbruka. Ekonomiskt och ekologist.

Sedan har jag ett dilemma. Jag ska på musikal på fredag och har ingen aning om vad jag ska ha på mig! AH! Varför har man inga kläder som passar med andra kläder. Och hur ska jag ha håret?! Ska jag lägga upp det redan ikväll så jag har det fint på fredagkväll? Dagens ilandsproblem. 

Men trotts mina klädproblem och tågfunderingar så vet jag att det kommer bli jättekul. Får se om jag hinner blogga något mer innan eller under tiden jag är borta. om inte så önskar jag alla en trevlig helg. för det kommer jag ha i alla fall. 

 


A mess


Den där historierapporten vill som inte skriva sig idag. Och det ville den inte igår heller. Så det gör så jag ligger efter. Vilket inte är bra. Och jag känner med Johan Glans att när man stöter på ett problem så vill man bara lägga sig ner i fosterställning och hoppas på att det löser sig ändå. Vilket det inte gör. Vilket inte är bra.

Men om man bara hittar motivationen att fortsätta. Och min är just nu att jag åker till Göteborg på torsdagkväll. Hoppas bara det går bra. Inga stormar, och inte så farliga förseningar (för förseningar räknar jag nästan med). Sedan är det också en slutproduktion som ska sättas upp. Och det kommer kräva så mycket av mig och det ska bli verkligen intressant. Funderar allvarligt på att börja träna på gym för att komma i form och orka.

Men just nu sitter jag med den där historierapporten... Rapporten som inte vill skrivas, men kommer skrivas. Inom sinom tid.


sträcker upp mina händer eh eh eh



hittade den här videon när jag sökte fakta om Coco Chanel och 20-talets mode. Så fint det var då, även om dom ser läskiga ut. Dock så måste man pausa om man ska hinna se vad som står mellan klippen. Och dessutom är det utan ljud, så ni som vågar titta får hitta på någon pianoslinga i huvudet.

Gläds åt att modellerna inte var pinsmala som det är idag.

hopdidodidododido








glad alla hjärtans dag!

baka baka liten kaka

idag har jag bakat cupcakes. Chokladsmak med valnötter och så glasyr på. Gott gott!








inte riktigt de snyggaste och mest inspirerande bilder på bakverk, men jag försökte i alla fall.



och så en kram till födelsedagsbarnet, Pelle.

but my heart told my head this time no, this time no

Imorgon ska vi få se Bagageteatern med deras föreställning Spik i foten, som tydligen ska vara nå texter av Hasse och Tage-ish. Ska i alla fall bli jättespännande. Jag är taggad till tusen!


Hasse och Tage. Till er skänker jag stor respekt och beundran. Och det ska även sägas att det gjorde lite ont i mitt stackars "lill-gammla" hjärta när folk i min omgivning inte visste vilka ni var/är. Fast jag är så gott som uppväxt på Äppelkriget. (klicka på bilden)


Ibland blir man så kär så det gör ont







försöker mig på det där med arbetsmiljön, men det går sådär. Min dator kokar. Tror den behöver semester, precis som jag. Semester från alltihop. Och det kommer jag också få snart. För nästa trosdagkväll far jag till Görborg. Till Jens och Wendelsberg. Ska bli jättekul. Men just nu försöker jag mig på det där med arbetsmiljön, men det går sådär. Datorn kokar och det gör mitt lilla hjärta till denna grupp också. Underbara Mumfords & sons. Gör hela det där försöket med arbetsmiljön liiite enklare.


Jag blev så himla glad

Jag blev så himla glad när jag ringde Bea idag och pratade. Efter en svår dag med svajade känslor och gråtande människor hit och dit så kändes det bara så surt. Men hon livade upp stämningen igen. Och så säger människan att hon tänker på mig när hon hör den här låten. Och jag blir varm i hjärtat. Och hon önskar hon var en lesbian säger hon sen. Lilla gull-Bea!


Hade tänkt börja läsa "Blonde" någon gång



visste dock inte att den var på 800 sidor.

would you, would you?









sitter uppe på min kammare och drömmer mig bort i olika "Singin' in the rain"-klipp. Underbaraste film! Helt sjukt bra. Minns när jag var liten och jag, mina systrar och mamma satt och tittade på den här filmen och skrattade så gott. Önskar jag får se den på scen någon dag.

Och ja, förresten, klicka på bilderna så får ni se scener ur filmen!

dricker te och pratar högt på finska



åh jag önskar att jag var lika snygg som Betty Grable var! Istället har jag nackspärr och platt hår...

Varför föddes man inte med ansiktsbehåring?


då skulle jag ha odlat en sån där.

Åh, skönt att det är fredag. Har varit en vecka då jag bara varit trött för det mesta. Och i helgen har jag inget stort som ska vara klart sådär så jag måste jobba ihjäl mig så jag ska nog slappa imorgon. Fast jag ska försöka kunna manuset till klassikern till måndag för då blir det hårträning.

Dessutom så är det melodifestivalen imorgon. Även om jag tycker att den är ett jippo så måste jag se varje tävling annars blir jag tokig! Och som det ser ut just nu kommer jag se den med Elin och det blir jättemysigt!

Hoppas ni också får en trevlig helg!

banjoköping


seriöst!

med både glädje och sorg i hjärtat så såg jag klart sista säsongen av Pushing Daisies (som jag alltid har problem med att stava)igår kväll. Det är verkligen synd att de inte fick göra en till säsong. Men men, det finns ju ingenting som säger att jag kan se om den. Och nu önskar jag mig den på DVD till min fördelsedag, om nu min dator skulle få fnatt och radera den. Man vet aldrig...



Fast nu när jag väl börjat se serier så hungrar jag bara efter nya hela tiden. Jag vet att jag har en del på datorn som jag egentligen borde se. Så som Dexter, som jag fortfarande inte sett hela säsong 2, vilket är lite skämmit. Och sedan har jag Mad Men som jag har försökt mig på, men tyckte den var lite seg i början så jag fortsätte som aldrig, men nu när min vän Bea säger att den är sjukt bra så måste jag sätta mig ner någon gång.

Men trotts detta kunde jag inte hålla mig från att vilja se en serie som såg en gång som liten, men fick aldrig chansen att se hela, eftersom jag då var liten och var tvungen att gå och lägga mig, så jag har bara sett några få scener från den. Fast trots det så kommer jag ihåg den så väl. Den heter Mitt liv som död (Dead like me i orginal) och handlar om en tjej som dör, men kommer inte till himlen eller så utan blir lieman. Och så får hon fara runt och peta på folk och ta deras själar innan de dör. Jag vill tänka mig att det är så det är. Att liemannen kommer och hämtar en precis sekunderna före man dör.

Ja, som sagt vi får väl se om den här serien är lika bra som jag kom ihåg den.


RSS 2.0
Free Fox wag Cursors at www.totallyfreecursors.com